Johs Thornam, importør af blandt andet Suzuki og Yanmar, har købt sig ind i marineforretningen Dansk Marineudstyr (DMU, red.) i Kolding. DMU forhandler i forvejen Yanmar, og i fremtiden vil kunderne altså også kunne finde Suzuki udenbordsmotorer, samt et endnu større udvalg af bådudstyr- og tilbehør, herunder produkter fra Watski.

Større og stærkere set-up

Formålet med partnerskabet er at fremtidssikre både DMUs og Johs Thornams forretning. Virksomhederne supplerer hinanden perfekt, og med samarbejdet sikres endnu bedre repræsentation af både Yanmar og Suzuki Marines produkter i Danmark til gavn for kunderne.

Fremadrettet vil DMU – ud over at være butik og serviceværksted – også agere som showroom for Yanmar og Suzuki Marine med udstilling af motorer og installationer. Hermed skabes mere synlighed og en helhedsoplevelse for kunden – installation, udstilling, service og meget andet samlet på ét og samme sted.

Som den største udstyrsbutik i regionen, og med mere end 30 års erfaring, står DMU stærkt indenfor marinebranchen. Tilføjelsen af Suzuki påhængsmotorer og Watski vil bidrage til at sikre positionen som i sidste ende vil være en gevinst for både kunder og samarbejdspartnere.

DMU er ejet af Martin Nyholm Nielsen, og Martin vil fortsat stå for den daglige ledelse og drift.

Direktør Peter Schmidt Helbirk, Johs Thornam, udtaler:

‘Partnerskabet med DMU er det første af sin karakter for os i Danmark. Med det bidrager vi til at skabe et stærkt full service marine center. Jeg ser udviklingen gå retning af tættere samarbejde mellem grossist og detail, og med DMU og Martin, som en fremsynet og stærk partner for Johs Thornam og Watski, tager vi det første skridt.

Både Johs Thornam og Watski ønsker at sikre og styrke butikkerne i den fremtidige kamp om kunderne. Det er vigtigt for os som importører, at der findes et stærkt, profitabelt og repræsentativt butiksnetværk. Tilgængelighed, service og troværdighed skal være med til at sikre fortsat interesse for båd- og sejerlivet i Danmark.

Her i Internettets tid er det vigtigt, at butikkerne kan tiltrække kunder og være inspirationskilder for såvel garvede som nye sejlere. Og det kræver, at vi går lidt nye veje!’

Direktør Martin Nielsen, Dansk Marineudstyr, føler op og udtaler:

‘Over årene har vi skabt en god og stabil virksomhed. Vi vil gerne løfte virksomheden yderligere et niveau og gå fra at være en butik til at være et oplevelsescenter med motor, båd, service, værksted, butik og opbevaring. Med dette tiltag går vi fremtiden i møde.’